Onderhoud & garantie

De benaming van rvs is, in tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, niet roest”vrij”staal, maar roestvaststaal.rvs-doosletters-Inoxlux

Dit betekend dat rvs zelf niet kan roesten, maar wel dat het een zekere mate van oxidatie vanuit de omgeving kan aantrekken.
Vette vingers, vuilafzetting, oppervlakte beschadigingen, zeelucht en ijzerstof (door snelwegen, tram- en spoorbanen) kan de oxide huid van rvs letters beschadigen waardoor uiteindelijk toch roest kan ontstaan.

Goed en regelmatig onderhoud is, afhankelijk van de omgevingsfactoren, is absoluut noodzakelijk om het rvs mooi en duurzaam mooi te houden. De frequentie van het onderhoud is zo’n 3 tot 4 keer per jaar.

Wij adviseren daarom de rvs letters (rvs logo’s of rvs cijfers) te onderhouden met speciale, chloorvrije  rvs cleaner.
Deze cleaner vormt een beschermende laag over de rvs letters, zodat deze langdurig mooi, stijlvol en exclusief blijven.

Bij elke lettertekst die van InoxLetterexpert.nl wordt afgenomen, kan een bus met dit onderhoudsmiddel worden meegeleverd.
Rvs cleaner en onderhoudsmiddel is in elke supermarkt en bouwmarkt verkrijgbaar. Uiteraard kunt u de cleaner ook bij ons bestellen.

Garantie

Een goede instandhouding van rvs is dus sterk afhankelijk van omgeving- en onderhoudsfactoren.
Hierop kan de Letterexpert.nl geen invloed op uitoefenen.
Wij kunnen u derhalve geen garantie verstrekken op het niet oxideren van het rvs, mits u een onderhoudscontract bij ons voor het onderhoud afneemt.